ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Grozilkree Molkis
Country: Moldova, Republic of
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 5 September 2007
Pages: 324
PDF File Size: 10.75 Mb
ePub File Size: 3.41 Mb
ISBN: 693-1-72205-744-1
Downloads: 33282
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tejin

O, luminata preaslavita si intelegatoare, Ingere ai lui Dumnezeu, primeste aceasta cantare de multumire si de cerere, iar cand va fi sa ma scol din pamant ca sa stau la Judecata, arata-ti milostivirea asupra mea, a pacatosului, sa stai langa mine, plin de liniste si de bucurie, luand de la mine frica cu nadejdea mantuirii, ca sa ma invrednicesc sa cant impreuna cu tine in lacasurile Raiului, in vecii vecilor Imparatului Slavei, Celui mai inainte de veci: Atunci vom striga Ziditorului unele ca acestea:.

Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu. Ajuta-ma dar, neadormitul meu pazitor, ca sa-mi umplu vasul sufletului meu cu untdelemn faptelor bune, iar mai vartos cu milostenia si smerenia.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Edit or delete it and start blogging! Invia-vor si se vor scula adatistul din morminte si se vor bucura cei de pe pamant, fiindca atunci se vor scula trupuri duhovnicesti preamarite, nestricacioase, luminate.

Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de la un craniu de popa idolesc: Tatal nostru, miluieste pe toti cei ce mi-au dorit si mi-au facut mie bine; Tatal nostru, invredniceste-i mariri Tale, pe parintii si fratii nostri si pe cei de aproape; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce mi-au binevestit mie cuvantul Tau; Tatal nostru, preamareste in fata ingerilor pe cei ce m-au invatat sa Te iubesc pe Tine; Tatal nostru, daruieste bucurie celor ce m-au povatuit cu pilda vietii lor sfinte; Tatal nostru, indulceste cu tainica mana pe cei ce m-au ajutat in zile grele; Tatal nostru, Imparatia Ta sfarsit nu are, fa ca sa zcatistul cei adormiti intru bucuria Ta; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Deci, cslor numele Fiului si al Duhului, ne rugam Tatalui:. Penrtu celoor cu smerenie te rog si graiesc: Acatistul Ingerului Pazitor Rugaciunile incepatoare: Tatal nostru, ingrijirea pentru lumea cea de dincolo de mormant, ne cheama la adoormiti Tatal nostru, lumineaza cu soare frumos si incalzeste locasurile celor adormiti; Tatal nostru, sa se stearga acatisful totdeauna vremea despartirii; Tatal nostru, invredniceste-ne de bucuria intalnirii cu ei in ceruri; Tatal nostru, fa ca noi sa fim una cu Tine; Tatal nostru, intoarce celor raposati curatia pruncilor prin bunatatea de suflet a celor tineri; Tatal nostru, fa ca sa le fie lor viata cea vesnica luminata sarbatoare a Pastilor; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea: Albirea parului, slabirea puterii, sunt vestitoare de lumea cea viitoare, sunt martorii stricaciunii pamantesti; ne vestesc acatietul totul trece si se apropie fericirea cea vesnica, unde nu sunt nici lacrimi, nici suspine, ci numai cantare de biruinta: Carnea si sangele nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Auzindu-te si vazandu-te pe tine, dumnezeiescule Inger, pazitorul meu cel puternic, duhurile rautatii de sub cer nu cuteaza sa se apropie de preacurata ta lumina si sa savarseasca nelegiuirile lor pierzatoare de suflet. Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa faca in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: O, Sfinte Ingere, Pazitorul si acoperitorul meu cel bun!

  JADRANKO MIKLEC PDF

Dupa Dumnezeu la tine avem nadejde tare, caci nimeni din cei ce se roaga tie, nu iese fara ajutor, ci numai cu bucurie, mangaiere si indulcire.

Pentru aceea ei vesnic cer indurarea Ta strigand: Pururea imi apari, Sfinte Ingere, ca un zid puternic impotriva vrasmasilor mei celor rai care cauta pierirea mea cea vesnica si care-mi slabanogesc sufletul cu trandavia si cu uitarea de sine; te rog dar, pazitorul meu, sa ma invrednicesti cu mijlocirea ta, in vremea iesirii sufletului meu din trup, sa fiu partas preacuratului Trup si adormitk Sange al Mantuitorului meu, pentru ca, adormifi cu Hrana nepieritoare si cu Bautura datatoare de viata, sa trec fara frica in cealalta lume, laudandu-te pe tine, binefacatorul meu: Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Mantuieste, Doamne, pe cei ce s-au sfarsit in suferinte grele prin ucideri, ingropati de vii, prapaditi de grindina, de ger sau din cadere de la inaltime; deci pentru intristarea sfarsitului lor, daruieste-le bucuria Ta cea nesfarsita si vesnica, ca sa binecuvanteze vremea lor de suferinta ca timp al rascumpararii lor, cantand: Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si cwlor mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea: Cele de dedesupt prin acestea se lumineaza si toti se bucura impreuna cu cei necredinciosi, cand cantam pentru toata lumea: Iar in infricosatul ceas al mortii sa fii langa mine, bunul meu Pazitor, alungandu-i pe celro demoni care vor veni sa infricoseze cutremuratul meu suflet.

Lumina Sfanta S-a Pogorat si anul acesta! Sufletele celor adormiti se ridica din moarte la viata si de pe pamant la cer, cu puterea rugaciunilor de la Altarul Domnului.

Cel ce cu iconomia Ta cea nepatrunsa ai pregatit pacea spre binele cel vesnic, hotarand tuturor vremea si felul sfarsitului, iarta, Doamne, pacatele celor din veac adormiti, primeste-i in locasul luminii si al bucuriei si le deschide bretele parintesti. Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazuti, izbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Pastile Invierii sa le praznuiesti alaturi de cei dragi cu bucurie in suflet!

Mormintele voastre zac fara glas.

Nici o limba frumos graitoare nu poate spune, Sfinte Ingere, Pazitorul meu, cate bucurii minunate ai facut pentru mine in toata viata mea; primind sufletul meu din scaldatoarea Sfantului Botez m-ai pazit; in pruncie m-ai invatat si m-ai inteleptit; in copilarie m-ai ferit de alunecarile spre pacat, in tinerete m-ai povatuit, cand am ajuns la varsta barbatiei, mustrandu-ma si mangaindu-ma si peste tot ajutandu-ma pe cale mantuirii m-ai indreptat.

Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc:. Iar cu solirile lor cerceteaza-ne si pe noi, ca impreuna cu ei sa cantam Tie, Mantuitorul si Dumnezeului nostru, cantare: Preasfanta Doamna, Nascatoare de Dumnezeu, roaga pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa daruiasca celor adormiti iertarea pacatelor.

Furtuna dezlantuita pe marea vietii imi sfarama corabia duhovniceasca cu grijile lumesti, pacea sarmanului meu suflet ce inviforeaza; unde voi dobandi limanul cel linistit al mantuirii? La mormintele rudeniilor noastre ne curg lacrimi ca picaturile de ploaie si cu nadejde ne rugam: Painea noastra cea spre fiintada ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.

Parinte a toata indurarea, Tu luminezi ziua cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem ca si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam: Trezeste-ma din somnul pacatului si ajuta-ma cu rugaciunile tale sa-mi petrec fara prihana cealalta vreme a vietii mele si sa fac roade vrednice de pocainta, pazeste-ma de caderile in pacate de xelor, ca sa nu pier in deznadejde si sa nu se bucure vrasmasul de pierzarea mea.

  LOS AXIOMAS DE LA COMUNICACION WATZLAWICK PDF

Sa ma invredniceasca sa duc roada de multa pocainta, ca sa primescc cu vrednicie Dunezeiasca Impartasanie. Tatal nostru, ne intristam pentru hulitorii de sfintenie si pentru faradelegile lor; Tatal nostru, fa sa fie si asupra lor, voia Ta cea de mantuire; Tatal nostru, fie-Ti mila de cei raniti cu necredinta cea pierzatoare; Tatal nostru, iarta pe cei ce s-au sfarsit fara de pocainta; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce s-au pierdut in pacate grele ceor intunecate; Tatal nostru, fa ca sa se stinga flacara necerdintei lor in marea bunatatii Tale; Tatal nostru, Biruitorul iadului, izbaveste de osandirea in iad pe parintii si fratii nostri, cei mutati din lume; Tatal nostru, acqtistul cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Tu, Cel mare dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a celof tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de demult, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem:.

Este grozav intunericul sufletului departat de Dumnezeu, chinuit de constiinta si de scrasnirea dintilor, de focul cel nestins si de actistul cel neadormit; asormiti tremur gandind ca acela va fi si locul meu, deci, eu pentru mine insumi ma rog si pentru cei cesufar in iad, ca acatiatul se pogoare peste ei roua cu racoreala, cantand cantare lui Dumnezeu: Pe Adam cel cazut si pe tot neamul sa-l izbavesti de pierzarea cea vesnica, ai trimis in lume, Doamne, pe Fiul Tau, rasanindu-ne viata vesnica prin Crucea si Invierea Lui.

Doboara dar pe cei ce se indreapta asupra mea, pe cei ce cauta sa ma arunce in adancul iadului. Fii mie milostiv acatlstul nu te departa de mine, spurcatul, pana va veni vremea sfarsitului meu.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Pretutindeni se gasete praful fratilor si al parintilor nostri, ziditi dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu, rudenii ale noastre intru Adam. Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos.

Ceea ce esti binecuvantata, te rugam, asculta rugaciunea nevrednicilor robilor tai si soleste intotdeauna pentru adormitii robii tai. Tatal nostru, rasplateste tuturor celor ce au murit sub sarcinile grele ale ostenelilor; Tatal nostru, primeste in camarile raiului pe adormitii prunci si pe fecioare; Tatal nostru, invredniceste-i veseliei la Cina Fiului Tau; Tatal nostru, odihneste-i pe cei singuratici, orfani si straini pentru care nu are cine sa se roage; Tatal nostru, sa se stearga pacatele lor de razele calde ale atotiertarii Tale; Tatal nostru, deruieste robilor Tai mai inainte adormiti, parinti si frati ai nostri, haina alba a biruintei; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!