ARGETOIANU MEMORII PDF

Constantin Argetoianu (15 March [O.S. 3 March] – 6 February ) was a Romanian politician, one of the best-known personalities of interwar Greater Romania, who served as the Prime Minister between 28 September and 23 November His memoirs, Memorii. 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din vremea celor de ieri [Memoirs. For the Future Ones. Memories from the Times of Yesterday]. Constantin Argetoianu has 13 books on Goodreads with 71 ratings. Constantin Argetoianu’s Constantin Argetoianu Average rating Memorii, vol. I-II by.

Author: Shakashicage Grozahn
Country: Lithuania
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 28 January 2009
Pages: 445
PDF File Size: 18.64 Mb
ePub File Size: 17.36 Mb
ISBN: 377-7-62263-874-5
Downloads: 12317
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dutilar

Cand deputatul Dragu a mentionat faptul Idem, p. Logica ar fi cerut intr-adevar o noua abtinere, caci o prezentare la alegeri pentru implinirea golurilor unui Parlament declarat neconstitutional si prin urmare nelegal nu prea avea sens.

Constantin Argetoianu – Wikipedia

Cantacuzino” Conul Matei n-a parasit Liga dar a stat la o parte, in echivoc, si n-a iesit din umbra dec. Madgearu, discurs care nu s-a trimis”. Bratianu nu se indoia argetoianuu va duce cu uwrinta de nas. C5nd am sosit la Club, i-am g5sit pe toti in fierbere; am simtit c5 ultima lor n5dejde era in mine.

Cred dar ca Cenzura sia facut datoria and a suprimat acest pasagiu, mai cu seama ca el aparea sub meorii unui general, fost sef de Guvern, in momentul tocmai c5nd dusmanul ameninta hotarele Orli. Acolo, innoda si deznoda ice, hot5rit s5-si lepede pielea de valah si s5 devin5 mare euro- pean”.

La care apostrofa, dl. Mirat de o asemenea intrebare indis- creta, tata generalul a raspuns mangaindu-si ciocul: Omul Rdspunderilor ajuns randas la tocari, iat5 pan5 unde ne coboraser5m. Am crezut si eu si toti ai nostri ca vom pierde alegerea in asemenea conditii, cu atit mai mult cu cat prefect era Butureanu, care transformase in ultimii ani judeptl intr-un adevarat fief electoral al lui.

  AEG SH04 22E PDF

Volumul de fata, p. He was an exceptionally prosperous man a noted Stock Exchange player and landowner in BreastaDolj Countyand his frequent change in political allegiances was attributed by some of his contemporaries to his financial independence. Argetoianu, ministru de interne: Argetoianu a incercat SA’ dea o explicatie, fara sa se ridice de pe banca ministeriala.

Memorialistul le prezinta in felul sau sui generis. Ainsi que je l’ai ecrit au general je considere l’alfiance de jour en jour plus accentuee avec T. Mi s-a spus c5 a plecat de la ora 2 si c5 nu s-a inapoiat ‘Inca. Urmeaza acum Partea a VI-a. Dar bine, Dimitriu mi-a spus Am voit ca s5 am notele stenografice.

In urma, eu profitand de un moment de lin4te, am venit aci la dl. N-am asistat niciodat5 la asa ceva. Personal, noi am verificat mai toate afinnatille memorialistului si marturisim Ca in cadrul lor general nu platesc tribut exactitatilor faptice. Liga a hotarat totusi sa lase fleck-6 organizatii din judet, deplina libertate de a incheia sau nu cartele electorale cu formatiunile politice din categoria sus indicata.

Interior Ministers of Romania.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

Insa prin atitudinea membrilor Partidului Liberal in Parlament, si mai ales prin memoriii presei oficioase liberale, consider acest armistitiu ca denuntat. Ta ke I on escu 2. La constituirea Guvernului Vaida, am fost amestecat si eu. Noi, domnilor, nu ne temem de pumnul parfumat al d-lui Argetoianu”. Nu era om care s5 maguleasca instinctele si poftele multimii; temperamentul s5u ii pironea la masa de lucru si-1 indep5rta de contactul cu prostimea.

Cum prezidase la actul unirii Bucovinei cu PatriaAehrenthal spunea: Din nefericire era o majoritate negativS, si reprezentantii minoritStii r5m5seser5 beneficiarii luptei Intre memprii lui si al poporului era o adanca disonanta si aproape nici o leg5tur5.

  GENEVAN PSALTER PDF

Luau pe rand, sau deodat5 cuvantul, sub hipnoza Camerei de la Budapesta, fiecare invoca un precedent din Parlamentul unguresc ca s5 justifice fie principiul diurnei, fie pe-al unei lefi fixe lunare, fie pe-al gratuitAtii.

Books by Constantin Argetoianu

M-am sirntit grozav de descurajat. Am primit Ministerul de Interne, ca o incercare.

Nu avusese Inca nici prilejul nici timpul sa pipaie starea spiritelor in afar5 de Moldova. De fapt, constituirea Guvernului Averescu fusese hotarata indat5 dup5 copleqitoarele noastre succese in alegerile partiale din februarie, qi tot fusese ainfinat5, din sapt5m5n5 in sapt5m5na, din cauza eziarilor Regelui cu privire la di- zolvare Acest lucru in planul pur argeoianu.

Take Ionescu s-a inapoiat de la Paris ca specialist al problemelor in- ternationale.

Neavand solutie la indemank rn-am 15sat convins. Trebuia s5 intervenim cu totii la Rege sl obtinem un Guvern neutru, un Guvern sub prqedintia unui alipit” de preferint5 e singura aluzie pe care a f5cut-o la candidatura lui un Guvern in care s5 fie reprezentate toate curentele vii i toate partidele care au facut Unirea”, inclusiv liberalii.

Cu Goga, ocupat in Ardeal mai intai cu rezortul” lui din Consiliul adica partizani perDirigent, apoi sa adune potcoave de cai morti, sonali aproape n-am putut veni in contact pana tarziu toamna. Dar vai, sub acest aspect simpatic se ascundea un nemaipomenit pisalog