KNJIGA MUDROSTI ILI LUDOSTI PDF

Download Pohvala Ludosti Erazmo Roterdamski Erazmo Roterdamski ( – ) Pohvala ludosti 2 1 Može svet da priča o meni što mu. Najveća mudrost u životu ja da čovjek pronađe pravu ludost. Mesa Selimovic Tvrdjava PDF Knjiga Download Library Bookshelves, Book Recommendations. MISLILAC #misaodana #misli #poslovice #mudrosti Posetioci sajta će valjda pročitati neku mudrost posle koje bi se zapitali, zamislili i Od Akcije do Zdravlja, preko Ljubavi,Muzike i Nade otkrijte Teme koje Vas zanimaju: Knjige Strast · Laž · Nada · Lenjost · Predrasude · Ludost · Ljubomora · Sebičnost.

Author: Gogami Vogar
Country: Chile
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 27 May 2007
Pages: 69
PDF File Size: 5.75 Mb
ePub File Size: 7.92 Mb
ISBN: 762-5-43953-708-6
Downloads: 2153
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mubei

We need your help! Podelio je ime Jezus na dve polovine, tako da presek prolazi kroz sredinu i daje slovo s. Pa je li zato manje kli ljudima? Postave se, na primer, ovakva pitanja: I imao je pravo: Da nije to bio neki filozofski razgovor?

On se latio zadatka da objasni tajnu imena Isus Jezus. Lnjiga mojim obrazima nema mesta za mazanje: Dosta je ako se u velikim stvarima makar i htelo.

Sve vide kao kroz maglu ili san. Tom izrekom prorok zaista dopunjuje onu sjajnu pohvalu u Kikerona koju sam ranije navela: Ali da se vratim Propovedniku. Ta su pitanja dostojna samo velikih teologa, teologa prosvetitelja, kako ih nazivaju.

Pohvala Ludosti Erazmo Roterdamski

Nema u njih prijatnije zabave. Ipak moram upozoriti na ovu malu razliku: Zatim, posle ovog doba dolazi mladost. Please fill this form, we will try to respond as soon as possible. Pa ipak, nije obdaren nikakvim dobrim duhovnim svojstvima! Divna li je briga prirode da u jednu takvu beskrajnu raznovrsnost stvari unese jednakost! Jedan je smrtno zaljubljen i ukoliko mu devojka manje. Vi znate kakav je red u crkvi: Ne uspeva svuda plemenito i slatko vino koje rasteruje brige i uleva nadu u srce.

  DOS DOGMAS DEL EMPIRISMO QUINE PDF

Zar ne kazuje najvatreniju ljubav prema bogu?

Mudre izreke, 26

Jer ko je tako hladan da ga ne bi zahvatila vatra njihovih rasprava? Kojem bi vojniku on u ratu ulio hrabrosti? Ali ovde tome nije mesto. I niko od ljudi ne prima toga izgnanika pod svoj krov, a najmanje mesta za njega ima na vladarskim dvorovima, gde glavnu ulogu igra Laska, moja sledbenica; ona s Momom ima veze koliko i vuk s jagnjetom. Kakav smeh izaziva Merkur svojim lopovlucima i prevarama!

Odgovorio je neki starac stroga pogleda i srditim glasom, kojega su obrve izdavale za teologa, da je tu zapovest dao sv. I Sveti duh se spustio sa neba u liku goluba, ne orla ili jastreba. Da se, dakle, vratim na stvar.

Mudraci se tome rugaju kao vrhuncu ludosti, i s pravom. Pljeskaj ti sebi sam! A kakvim ga sve porugama nije obasipala stara komedija!

Najveća mudrost u životu ja da čovjek pronađe pravu ludost. (Meša) | Meša Selimović | Pinterest

Please help us to share our service with your friends. Na njega se, mislim, ugleda sv.

To pravo je imao i sv. Ali pogledajte, molim vas, kako kknjiga onaj slavni teolog izokrenuo to mesto! Isto ih tako nema mnogo koji su stekli bogatstvo po milosti Herkulovoj.

  BHAVAPRAKASHA IN ENGLISH PDF

Sve je to u tolikoj meri ludo da mu se ni Demokrit ne bi mogao mudrlsti narugati. Mislim da bi im i izmet pasa, kad bi ga pomirisali, mirisao na cimet! Please copy and paste this embed script to where you want to embed Embed Script. I Pavle otvoreno odbacuje saznanje kao klicu oholosti i opasnosti. Druga vrsta se umnogome razlikuje od prve. We need your help to maintenance this website.

Mudre izreke, 26 – Biblija Hrvatski – Bíblia Católica Online

Size px x x x injiga Ali su, ipak, neiskazano puni samoljublja. No vratimo se sada Pavlu! Oni ga, zauzvrat, ismejavaju kao bezumnika i odbacuju od sebe. Vernika nemam jedino tamo gde nema ljudi. Prava, pak, ludost je ili vrlo blizu besnila ili, bolje, pravo besnilo. A o onima koji su pali u boju nema nikakva spomena kao ni o Megaranima!

Ovamo spada i ona izreka: Tvrde da se umanjuje dostojanstvo svetih spisa ako se oni podvrgavaju zakonima gramatike. Kao da su u najmanju ruku osvojili Afriku ili savladali Vavilon!

Ko bi me mogao bolje naslikati od mene same? Dobro, znam ja to.